به گزارش ایرنا، تیم ملی فوتبال اسپانیا كه عنوان پرافتخارترین تیم سال های اخیر اروپا و جهان را دراختیار دارد، موفق شد بااقتداركامل وباچهارگل حریف را شكست داده وبه عنوان قهرمان چهاردهمین دوره فوتبال جام ملت های اروپا شناخته شد.
آنچه كه این دیدار را با سیزده دوره قبلی ان متفاوت كرد و جهانیان را به تحسین واداشت ، رفتاری بود كه اسپانیایی ها بعد از كسب قهرمانی از خود نشان دادند و تاثیر مثبتی بر تماشاگران حاضر در این دیدار داشتند.
آنان بعد از پیروزی پرگل بر حریف خود گذرگاهی برای بازیكنان لاجوردی پوش تشكیل دادند و ضمن تشویق و دست زدن برای آنان، فوتبالیست های مغموم ایتالیا را برای دریافت مدال به محل جایگاه هدایت كردند.
این رفتار كه همراه با تشویق گسترده تماشاگران ایتالیایی كه از دریافت 4 گل توسط تیم محبوبشان بسیار ناراحت بودند،روبرو شدوآنان نیزبه تشویق هر دو تیم پرداختند. رفتاری كه باید ما تماشاگران فوتبال در ایران از آن بیاموزیم و یاد بگیریم كه مهمترین نقش ورزش در كشور بعد صلح و دوستی آن می باشد.
از سوی دیگر این مسابقه دارای ابعاد فنی زیادی نیز بود كه بخشی از آن به عملكرد باشگاههای فوتبال دراسپانیا باز می گردد و بخش دیگری نیاز به اقدامات سخت افزاری در این كشور.
پیش از این 'ویسنته دل بوسكه' سرمربی تیم ملی فوتبال اسپانیا موفقیت تیم كشورش را به دلیل كارآیی آكادمی های فوتبال باشگاههای این كشور و كیفیت بالای كادر مربیگری آن دانسته بود.
'دل بوسكه'این فرایند را درفوتبال اسپانیا به دوره ای می داند كه این كشور در حال تجربه كردن است و این تفكر باعث بدست گرفتن رهبری فوتبال اروپا شده است.
این مربی كهنه كار اظهار می دارد كه موفقیت فوتبال اسپانیا اتفاقی نیست وبه بسیاری از عوامل از جمله ساختار فوتبال این كشور وآكادمی های با كیفیت بالای مربیان تیم است كه این زمینه را فراهم نموده است.
'دل بوسكه'معتقداست كه باشگاههای اسپانیا خود را وقف آموزش درست وصحیح فوتبال و همچنین رفتارهای مناسب اجتماعی كرده اند كه حتی نوجوانان فوتبالیست این كشور در سنین بسیار پایین می توانند برای حضور در میادین بزرگ از خود قابلیت های تكنیكی و تاكتیكی و رفتاری كه با فوتبال خشن و خشك امروز جهان ارتباطی ندارد، از خود به نمایش بگذارند.
این مربی سرشناس اسپانیایی اظهار می دارد كه پیش از این اسپانیایی ها باید برای بررسی آكادمی ها به فرانسه، روسیه وآلمان می رفتند، اما اكنون بسیاری از این كشورها به اسپانیا می آیند تا ببینند مربیان اسپانیایی چه تزهایی برای فوتبال جهان به بازیكنان می آموزند.
همین تفكرات است كه خود را شب گذشته درمهمترین رویداد فوتبال اروپا ودر دیداری حساس میان دو تیم بزرگ ( اسپانیا و ایتالیا ) نشان داد و ماتادورها از خود نمایشی از یك بازی جذاب و دیدنی برابر تیمی كه دفاع زنجیره ای آن زبانزد فوتبال جهان در چندین دوره بود، به اجرا گذاشتند.
این شرایط و برخوردهای رفتاری مناسب الگویی برای واكنش منطقی از سوی بازیكنان ایتالیایی می شودوآنان نیز رفتاری را از خود بروز می دهند كه كمتر در جهان فوتبال سابقه داشت .
تاثیرپذیری این رفتارها به تماشاگران حاضر در ورزشگاه نیز سرایت كرده وآنان نیز در اوج خوشحالی برای اسپانیایی ها و غم سنگین برای تماشاگران ایتالیایی واكنش هایی را ایجاد می كنند كه می تواند به یك فرهنگ نوین تبدیل شود ودیدارهای حساس را از جنجال ها و بحرانهای عاطفی دور نگاه دارد.
آیا فضای شب گذشته این دیدار می تواند در رقابتهای مختلف جهان اثرگذار باشد و مسوولان فوتبال جهان از واكنش های رفتاری تماشاگران كه نشات گرفته از تاثیرات روانی بازیكنان در میادین حاصل می شود، آسوده خاطر باشند.
اگراینگونه شود و این رفتار به عنوان یك فرهنگ در فوتبال جهان شكل بگیرد، ورزش فوتبال باید خود را مدیون تفكرات بازیكنان اسپانیایی بداند كه درس بزرگی را در این رقابتهابه جهانیان دادند.
ورزشی ** 1587 **1590